Košarkaši Zdravlja u ponedeljak u 17 časova dočekuju ekipu Slobode iz Užica u utakmici 7. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Leskovčani u ovaj meč ohrabreni dobrom igrom i pobedom u Kupu Srbije nad ekipom Pirota, uvereni da uz podršku navijača mogu ponovo domaći teren da pretvore u neosvojivu tvrđavu.

– U goste nam dolazi ozbiljna ekipa koja je mlad i perspektivan tim. Mislim da smo se vrlo dobro pripremili ove nedelje za njih. Dobro smo trenirali i mi moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim. Nadam se da će navijači doći u halu u velikom broju da navijaju za nas. Mi naravno idemo u ovu utakmicu da pobedimo – rekao je na konferenciji za medije mladi plejmejker Zdravlja Maksim Gorbachov.

Nikola Ristić je na trenerskom debiju u Pirotu zabeležio ubedljivu pobedu. I pored problema sa povredom Tavakalajana i bolešću Petkovića, strateg Leskovčana ne traži alibi pred utakmicu u Leskovcu.

– Pozivam naše navijače i naše sugrađane da dođu u što većem broju i pruže podršku igračima koji su to zaslužili kroz svoj odnos i rad u proteklih desetak dana. I ta pobeda nam je bitna zbog samopouzdanja i energije. Utakmica je u 17 časova i podrška sa tribina nam je važna. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će igrači to znati da cene i da shvataju ozbiljnost u smislu odgovornosti prema tim ljudima koji dolaze da im pruže tu podršku. Mislim da smo do sada to shvatali prelako i da moji igrači nemaju svest o tome koliko je to bitno i koliko to onih svojim odnosom i zalaganjem moraju da opravdaju. Ukoliko pristup bude na 100 odsto koji se odnosi na želju, borbu i koncentraciju, uz publiku za koju se nadam da će doći u što većem broju, nisam zabrinut za rezultat. Glavni zadatak za ponedeljak: odgovornost, foku i borbenost u svakom minutu za svaku loptu – rekao je u susretu sa novinarima Nikola Ristić, trener košarkaša Zdravlja.

Utakmica 7. kola Prve Košarkaške lige Srbije Zdravlje – Sloboda igra se u ponedeljak, u velikoj dvorani Sportskog cena Dubočica u Leskovcu, sa početkom u 17 časova. Ulaz u dvoranu je slobodan.