Letnja je pauza na terenima Košarkaške lige Srbije, ali za čelnike leskovačkog „Zdravlja“ nema previše vremena za odmor.

Zvanično pripreme za novo prvenstvo startuju početkom avgusta, ali većina igrača i dalje trenira u Leskovcu sa pomoćnim trenerom Nikolom Ristićem.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Igorom Stojanovićem ulaže maksimalne napore kako bi do starta priprema kompletirala ekipu za nove izazove.

Na čelu sportskog dela kluba ostaje trener Lazar Spasić, dok će kapitensku traku i u sezoni 2022/2023. nositi Milan Radivojević.

Košarkaški klub Zdravlje je prošlu sezonu završio sa prvim timom u kome su bila čak osmorica Leskovčana i četvorica „stranaca“. Čelnici kluba ne odustaju od namere da okosnicu tima i dalje čine igrači iz Leskovca.

Od igrača iz prošle sezone ugovore su imali i ostaju u klubu Leskovčani Miloš Jović i Miloš Stojanović, kao i amerikanac Noah Blackwell i talentovani Stevan Jovanović, Nove ugovore potpisali su Miloš Petković i Strahinja Stojković. U Zdravlje je iz Actavis Akademije stigao talentovani Miloš Gavrilović, pa je već sada izvesno da će i u novom prvenstvu većina prvotimaca biti iz Leskovca i okoline.

U toku su razgovori sa nekoliko igrača na pozicijama koje su po mišljenju stručnog štaba „deficitarne“, a kako vreme odmiče sve je više menadžera koji se javljaju i „nude“ igrače iz zemlje i inostranstva. Zdravlje je postalo interesantan klub i za igrače koji iz Amerike žele da dođu u Evropu, a činjenica da su zahtevi tih igrača najčešće manji od zahteva igrača iz Srbije pa i iz Leskovca, nameću obavezu da se o tim opcijama ozbiljno razmišlja, imajući u vidu ograničenja koja nameće budžet kluba koji je i dalje među manjima u KLS.

Iz Zdravlja najavljuju da očekuju kompletiranje tima do kraja ovog meseca, ali i brojna iznenađenja za verne navijače u novoj sezoni u Prvoj, Košarkaškoj ligi Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.