Košarkaši Zdravlja zvanično su danas počeli pripreme za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

U Sportskom centru Dubočica početak priprema obeležio je, po tradiciji, razgovor čelnih ljudi vodećeg košarkaškog kluba na jugu Srbije sa stručnim štabom i igračima. Uz predsednika kluba Igora Stojanovića, prozivci je prisustvovao i član uprave prof. dr Ivan Mihajlović.

– Dobro došli u novu sezonu. Nemamo mnogo novih igrača, generalno se znamo. 15. će nam se pridružiti Noa i Morgan, a 29. dolazi Lampkin koji uskoro završava sezonu u Australiji i u treningu je i u formi. Razmišljamo o angažovanju još jednog igrača. Veliki deo posla smo završili prošle godine i tokom zime kada smo potpisali ugovore na dve godine sa većinom igrača – rekao je u prvom obraćanju igračima predsednik Košarkaškog kluba Zdravlje Igor Stojanović.

Prvi čovek Zdravlja je govorio i o situaciji na tržištu i transferima igrača.

– Većina mladih igrača koji su nama interesantni i koje mi možemo da platimo su u najvećim klubovima, uglavnom u ABA ligi. Nama su bili potrebni igrači koji će biti prava pojačanja. Zato smo se odlučili da to potražimo spolja. Igrači koji dolaze iz Amerike su jeftiniji od onih na našem tržištu. I tu nije u pitanju da li mi nekoga želimo da platimo, ili da ne želimo da platimo domaće igrače, ali imamo budžet takav kakav jeste i moramo da se uklapamo u to što imamo i da stvorimo najkvalitetniji mogući tim. Mislim da smo u tome uspeli – istakao je Stojanović.

Predsednik Zdravlja je posebno istakao obaveze igrača i kluba u novoj sezoni.

– Rastemo kao klub iz godine u godinu. Imali smo puno igrača koji su želeli da dođu u Zdravlje i zbog organizacije, i zbog rada i uspeha koji smo postigli prošle godine. Na košarkaškoj mapi Srbije se kotiramo vrlo dobro. Od vas igrača očekujem da svake godine napredujete barem u onom procentu u kome klub napreduje. A klub napreduje, i sve više vodi računa čak i o onim sitnim detaljima. Očekujem da povedete računa o svom odnosu prema igri i klubu. Želim da i od vas čujem u narednih mesec dana sve što mislite da bi jedan klub trebao da ima, da dalje napreduje i raste i u narednim godinama – naglasio je predsednik KK Zdravlje Igor Stojanović.

Ekipa će pripreme obaviti u Leskovcu, a već je napravljen i ambiciozan plan odigravanja pripremnih utakmica sa izuzetno kvalitetnim rivalima uključujući i ABA i ABA2 ligaše.

– Želim vam uspešnu sezonu i da imamo minimum jednu pobedu više nego što smo imali prošle sezone. Imamo 19 dana do prve utakmice, a što se tiče stranih igrača dugujem vam jedno objašnjenje. Pregovarali smo sa najmanje po 3 igrača iz Srbije na svakoj poziciji, ali su uslovi bili u najmanju ruku bezobrazni. Strani igrači su u najmanju ruku duplo jeftiniji, pri tom verovatno i kvalitetniji od onih igrača sa kojima smo pregovarali. Vodili smo računa o ličnostima igrača, o ljudskim kvalitetima. Ovde domaći igrači da bi prihvatili strane igrače očekuju da dobiju nešto u vidu energije, borbenosti, odbrane i očekujem da to bude obostrano. Potencijalno planiramo još jedno pojačanje na poziciji četiri i time zatvaramo roster za ovu sezonu. Želim vam uspešnu sezonu i što je najvažnije da budete zdravi – kazao je prvi trener Zdravlja Lazar Spasić.

Posle sastanka ekipa je odradila i prvi trening, a pripreme se nastavljau narednih dana u SC Dubočica u Leskovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.