U procesu formiranja tima za novu sezonu, uprava Košarkaškog kluba Zdravlja okrenula se ligi iz koje je prošle sezone došao Danijel Vujasinović koji je za kratko vreme ostavio dubok trag u Leskovcu.

Novi plejmejker Zdravlja je Maksim Gorbachov, koji je prošlu sezonu igrao u Košarkaškom klubu Mesarija Prunk Sežana u Sloveniji.

Gorbachov je rođen u Ljubljani 2000. godine gde je u Olimpiji i napravio prve košarkaške korake. Visok je 190 cm i igra na poziciji plejmejkera.

Maksim ima slovenački pasoš, a na pitanje o prezimenu rekao je da je njegova majka Ukrajinka, a otac „pola Rus, pola Ukrajinac“. Roditelji su se bavili sportom, igrali odbojku pa otuda i sportski i takmičarski gen. Maksim dobro govori srpski i u dosadašnjem toku priprema je najavio da će biti važno pojačanje za tim leskovačkog prvoligaša.

– Meni je super u Leskovcu, Odlično sam primljen, svi su ljudi super, posebno saigrači. Imaćemo dobru hemiju u timu što se videlo već po toploj dobrodošlici. Trener zna šta radi i nadam da ću imati priliku da dosta toga naučim. Nadam se dobroj sezoni i ove i sledeće godine s obzirom da sam potpisao ugovor na 2 godine – rekao je za Dnevnik Juga Maksim Gorbachov, košarkaš Zdravlja.

Počeo je u Olimpiji, igrao u Primorskoj gde je bio sa Vujasinovićem. Karijeru je nastavio u Nemačkoj, a po povratku u Sloveniju igrao je u Sežani.

– Leskovac je lep grad, hrana je top i jednostavno sve mi se sviđa. Meni je bitno da ova godina bude dobra, da napravim male korake a od kad sam kao klinac počeo da igram košarku san je da igram u Evroligi. Za početak cilj je da budem iz dana u sve bolji i bolji – poručuje mladi Maksim Gorbachov.

Prve prijateljske utakmice u okviru priprema za novu sezonu košarkaši Zdravlja igraju u petak i subotu kada u Leskovcu gostuje Rilski iz Samokova, prošlogodišnji ulesnik FIBA Evro kupa i finalista plej ofa prvenstva Bugarske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.