Upravni odbor Košarkaškog kluba Zdravlje brzo je reagovao posle sporazumnog prekida saradnje sa trenerom Lazarom Spasićem.

Novi trener Zdravlja je, prema odluci Upravnog odbora KK Zdravlje, Leskovčanin Nikola Ristić, dosadašnji Spasićev pomoćnik.

Mladi i perspektivni leskovački stručnjak trenersku karijeru započeo je upravo u Zdravlju kao pomoćni trener 2019. godine.

Ristić je kao igrač prve korake napravio u KK Tigar Basket 2001. godine, a zatim od 2002. do 2004. godine bio u mlađim selekcijama Zdravlja. Od 2004. do 2006. godine trenirao je u KK Bizon Basket. Njegov talenat prepoznali su stručnjaci FMP-a pa je u Železnik prešao 2006. godine. U sezoni 2010/2011. igrao je i za prvi tim FMP Železnika.

Igračku karijeru nastavio je kratko u Kuršumliji a zatim sa uspehom nosio dres Sloge iz Kraljeva, niškog Konstantina, Zdravlja, Pirota, Kolubare. Igračku karijeru završio je u svom Zdravlju.

Upravni odbor je zaključio da je imenovanje Ristića najlogičnije rešenje u ovom trenutku, da dobro poznaje ekipu, a mladi stručnjać će u svom radu imati punu i maksimalnu podršku članova Upravnog odbora KK Zdravlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.